De wereld om ons heen verandert continu. En al helemáál op het gebied van ICT. We hebben dat, als gevolg van de coronacrisis, allemaal aan ons voorbij zien trekken.In de huidige 24 uurs-economie willen je medewerkers en klanten altijd en overal toegang hebben tot hun data. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van dit ‘nieuwe werken’. Maar zie als IT-manager de directie en betrokken collega’s daar eerst maar eens van te overtuigen. Dat valt nog niet mee. De hulp van een professionele sparringpartner komt daarbij dan ook als geroepen.

Maak de voordelen helder

De 9-tot-5-mentaliteit is niet meer van deze tijd. De huidige tijdgeest vraagt er gewoon om dat je medewerkers en klanten 24/7 op een veilige manier in de cloud bij hun bestanden kunnen komen. De voordelen zijn duidelijk: je kunt altijd en overal werken, desgewenst ook vanuit thuis. Als degene die over de IT in je bedrijf gaat, zie je het nut van dit nieuwe werken dan ook volledig in. Maar daarmee heb je je leidinggevenden en je overige collega’s nog lang niet overtuigd. Het is een beeld dat Rob Zwezereijn, eigenaar van Running IT, maar al te goed herkent. “Vaak vindt de directie van een bedrijf de overstap naar een nieuw IT-systeem bij voorbaat te duur, zonder precies te weten wat de praktische voordelen zijn. Daarom gaan wij bij zo’n veranderproces al in een vroeg stadium met alle betrokkenen aan tafel om heel duidelijk uit te leggen wat de voordelen van het nieuwe werken zijn.”

Stel de waarom-vraag

Stel, je bedrijf gaat toch voor de mogelijkheid om 24/7 in de cloud te kunnen werken. “Belangrijk daarbij is om de waarom-vraag te stellen: wat wil je met het nieuwe werken precies bereiken?” benadrukt Rob Zwezereijn. “Stel jezelf ook vragen zoals: hoe ziet je huidige werkwijze eruit? Wat vind je daar goed en minder goed aan? En welke zaken, zoals bijvoorbeeld je bestelproces of je e-mailverkeer, zou je graag beter of anders zien? Vaak krijgen wij al pratend beetje bij beetje een helder en compleet beeld van de werkelijke IT-behoeften van een bedrijf. Vervolgens kunnen wij daar onze oplossing op afstemmen. Want uiteindelijk gaat het erom dat een IT-oplossing helpt om de doelstellingen van je bedrijf te behalen. Ongeacht of dat nu personele groei, kostenbesparing of omzetgroei is. Hoe dan ook: bij bedrijven die het nieuwe werken omarmen, zie je dat al deze zaken in een stroomversnelling raken.”

Omarm het nieuwe werken, maar hoe?

Hoe zorg je ervoor dat ook jouw bedrijf het nieuwe werken omarmt? Maak een vrijblijvende afspraak met ons en wij vertellen je er alles over! Uiteraard volledig digitaal, als dat je voorkeur heeft.