Nog net op tijd een leuk cadeau als verrassing voor vrienden, familie, geliefden of iets online bestellen om de kerstsfeer tijdens je werk terug te laten komen. Kortom je wilt er goed bij zitten tijdens de feestdagen en niemand vergeten.

Bestellen vanuit je luie stoel is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Waar je vaak geen rekening mee houdt, is dat er personen zijn die maar al te graag misbruik maken van deze logistieke drukte tijdens de decembermaand.

De communicatie over de status van je bestelling of de betaling, dit alles wil je graag weten zodat je niet voor verrassingen komt te staan en zonder cadeau bij het kerstdiner aanschuift. Precies hier haken personen die kwaad in de zin hebben op in. Ze verzamelen je persoonlijke gegevens en proberen bepaalde financiële informatie of je betaalgegevens te achterhalen. Als dit lukt, wordt deze informatie doorverkocht aan derden.

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je dit kan missen. Het antwoord is simpel. De personen die dit doen, proberen het zo echt mogelijk te laten lijken. De huisstijl van de bekende online webshops of postorderbedrijven wordt hierbij zonder schaamte gebruikt.

Let daarom op de volgende zaken om een verdachte email te herkennen:

1. Controleer altijd de afzender
2. Aanhef hoe word je aangesproken
3. Taalfouten
4. Banken en bedrijven vragen via deze weg nooit om gevoelige informatie.

Hoe kun je dit voorkomen? Dat is een terechte vraag.

Het meest ideale is dat je dergelijke mails nooit meer ontvangt.
Dat is in de praktijk vaak niet de realiteit. Daarom geldt in dit geval voorkomen is beter dan genezen.

Wij van Running IT helpen je graag met herkennen van deze bedreigingen.
Door het leveren van technische oplossingen die bedreigingen kunnen voorkomen en ondervangen. En dat niet alleen. Wij bieden ook trainingen aan voor jouw organisatie en haar medewerkers.

Tijdens de decembermaand maar ook de daarop volgende maanden zit je er veilig bij met de service en ondersteuning van Running IT.

Wij helpen u graag! Laat uw gegevens achter

10 + 1 =