088-2383000 [email protected]

Het is tijd voor de “What’s New in Teams” blog van de maand augustus.
Wow, de zomer gaat snel aan ons voorbij. Deze maand delen we de manieren waarop updates en verbeteringen van Microsoft Teams uw vergaderingen beter kunnen laten samenwerken zodat hybride werken nog makkelijker wordt. We kondigen nieuwe manieren aan waarop u contact kunt maken met iedereen in uw team en in hun eigen taal.
Heb je ook gehoord van de nieuwe Teams Rooms op Windows-updates? We hebben zeven nieuwe toevoegingen voor je. Maar ik wil niet al het nieuws in één keer delen, dus blijf lezen.

 • Meetings
 • Phone and Calling
 • Devices
 • Chat and Collaboration
 • Management
 • Security, Compliance, and Privacy
 • Frontline Workers

Meetings

Microsoft Teams heeft nu een nog sterkere samenwerking met Microsoft Forms. Microsoft Forms is verheugd om een ​​aantal nieuwe functies en verbeteringen aan bestaande functies in Teams-vergadering peilingen te introduceren. Hier is een korte samenvatting:

Ze vervangen de app ‘Forms’ in Teams door een nieuwe app met de naam ‘Polls’, waardoor het voor mensen veel gemakkelijker wordt om polls te vinden en toe te voegen aan hun chats en vergaderingen. 

U kunt de app “Polls” zien wanneer u zoekt in de Teams-app store (via de zijbalk of de bovenste navigatiebalk in de vergadering) of vanuit het vervolgmenu van de bericht extensie.

Ze hebben UI-verbeteringen aangebracht in het deelvenster met poll suggesties, waaronder de mogelijkheid om:

 • De lijst met voorgestelde peilingen van onder naar het zijpaneel te verplaatsen
 • Geeft een ingangspunt op de polls-portalpagina, waar gebruikers het zijvenster indien nodig kunnen tonen/verbergen
 • Geeft de poll-resultaten weergave (voorheen toonde deze alleen de stemweergave), waarmee de maker van de poll kan zien hoe de poll eruit zal zien voor het vergadering publiek nadat deze is gelanceerd

Ook zijn er nog meer updates:

 • U kunt nu een lijst met uw recent gemaakte peilingen zien, zodat u uw eerdere peilingen die in nieuwe vergaderingen zijn gemaakt opnieuw kunt gebruiken en tijd kunt besparen.
 • Een nieuwe poll-animatie verschijnt nadat mensen een reactie hebben ingevoerd, wat een dynamische bevestiging is dat hun stemmen met succes zijn verzonden.
 • Ze hebben ook een nieuw type poll-vraag toegevoegd, Rating, waarmee je feedback kunt geven door te beoordelen op de geschaalde symbolen.
 • Ze hebben de weergave van het peiling resultaat verbeterd om een ​​meer intuïtieve en gemakkelijk leesbare ervaring te zijn, met verrijkingen zoals kleurindicatie en dynamische resultaten.

Phone and Calling

Een oproep uit je geschiedenis verwijderen

Stroomlijn uw weergave met de mogelijkheid om oproepen te verbergen in uw oproepgeschiedenis lijst op Teams voor desktop en mobiel.

Oproep opname-aankondiging afgespeeld in uw standaardtaal

Aankondigingen voor het opnemen van oproepen worden nu afgespeeld in uw standaardtaal voor Teams-oproepen van of naar een telefoonnummer. Beide partijen zullen de aankondiging tegelijkertijd in dezelfde taal horen, voor zowel standaard- als naleving registratie scenario’s.

Verbeteringen in licentie voor Common Area Phone

Het aanbod van Common Area Phone is verbeterd om een ​​grotere verscheidenheid aan scenario’s voor klanten te bedienen zonder de prijs te verhogen. 

Beveiliging, eindpunt beheer en cloudgebaseerde voicemail functies zijn beschikbaar via de volgende service plannen die zijn toegevoegd aan de Common Area Phone-licentie:

 • Azure Active Directory Premium Plan 1
 • Microsoft Intune
 • Exchange Online Plan 2 (alleen cloudgebaseerde voicemail)

U kunt in het beheercentrum controleren of een Common Area Phone-licentie is geactiveerd voor Azure Active Directory Premium Plan 1, Microsoft Intune en Exchange Online Plan 2.

Als u apparaten wilt inschrijven bij de Intune-service, controleert u de vereisten bij Intune configureren om Android-apparaten van Teams in te schrijven. Als u automatische inschrijving hebt ingesteld in het Microsoft Endpoint Manager-beheercentrum en u uw Teams-apparaat niet automatisch wilt inschrijven, moet u de toewijzing van de Intune-licentie ongedaan maken of een groepering structuur instellen waardoor deze apparaten niet automatisch worden ingeschreven.

Daarnaast zijn de volgende belfuncties beschikbaar voor ondersteunde Teams-telefoonmodellen die zijn ingeschakeld met een Common Area Phone-licentie en de nieuwste Teams-app-update (minimale versie – 1449/1.0.94.2022061702):

 • Gesprek parkeren en ophalen
 • Cloudgebaseerde voicemail via Exchange Online Plan 2
 • Oproepwachtrijen
 • Automatische bedienden
 • Groepsoproep opnemen
 • Verstuur regels

Om de belfuncties op ondersteunde Teams-telefoonmodellen te gebruiken, moet u de instelling “Advanced Calling” inschakelen in het Teams-beheercentrum of op uw Teams-telefoonapparaat en inloggen via uw Common Area Phone-account. Zorg ervoor dat u de juiste hardware modellen aanschaft om toegang te krijgen tot geavanceerde mogelijkheden.

Devices

Bekijk de Microsoft Teams-panelen

Met behulp van de nieuwe knop “Manage” op een Teams-paneel, kan de gereserveerde Teams Room nu met één druk op de knop rechtstreeks vanuit het paneel worden uitgecheckt of vrijgegeven. Deze functionaliteit beëindigt de kamer reservering en zet de kamer terug in de kamerinventaris.

Room reserveringen verlengen voor Microsoft Teams-panelen

Ook via de nieuwe knop “Manage” kan een Teams Rooms-reservering rechtstreeks vanuit het paneel worden verlengd. De reservering kan alleen worden verlengd als de kamer in die tijd beschikbaar is.

Randapparatuur: Camera aan/uit-functie

Elk door Teams gecertificeerd randapparaat dat de camera aan/uit-functie ondersteunt, stelt elke gebruiker nu in staat om hun individuele video efficiënter in of uit te schakelen tijdens gesprekken en vergaderingen. In plaats van te rommelen met een muis of toetsenbord, kunnen gebruikers hun video snel bedienen met een simpele klik op een knop op hun apparaat.

Gecertificeerde apparaten

Logitech Tap IP (VR0029)

De Logitech TAP IP is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams Rooms. Het gebruik van de op het netwerk aangesloten touch-controller zorgt voor eenvoudig deelnemen aan vergaderingen via one-touch join en eenvoudige installatie met een enkele power-over-ethernet-kabel. De Logitech Tap IP kan worden gemonteerd met tafel- en stijgbeugels die 180 graden kunnen worden gedraaid of aan de muur, afhankelijk van de behoeften van de kamer.

Logi Dock

Logi Dock is een alles-in-één dockingstation dat nu is gecertificeerd voor Microsoft Teams. Logi Dock werkt soepel met Teams en verbindt alles in één overzichtelijke eenheid, waardoor er geen extra randapparatuur nodig is en een wirwar van kabels en draden wordt geëlimineerd. Het apparaat kan maximaal vijf USB-randapparatuur en maximaal twee monitoren aansluiten en opladen, waardoor de installatie van het thuiskantoor wordt vereenvoudigd, zodat gebruikers productiever hybride kunnen werken.

Chat and Collaboration

LinkedIn-integratie

Gebruik LinkedIn-profielen, nu geïntegreerd met Teams, om je collega’s te leren kennen, rechtstreeks contact te leggen en diepere relaties op te bouwen. Vanuit Teams-chat, -kanalen, -oproepen of -vergaderingen kunt u nu het LinkedIn-profiel van uw collega bekijken, inclusief hun huidige rol, eerdere ervaringen en andere inzichten. 

Automatische groeperingen beschikbaar voor kanaal posts

Bij het maken van een bericht in een team kanaal kunnen gebruikers nu eigenaren van het team in één keer op de hoogte stellen door “@Team Owners” te noemen, waardoor het niet langer nodig is om team eigenaren afzonderlijk te vermelden. “Team Owners” wordt automatisch gegroepeerd en vereist geen handmatig onderhoud.

Verbeterde gebruikerservaring op iPad

Microsoft Teams op iPad reageert nu beter op schermgrootte, app-oriëntatie en weergavemodi. De balk en het canvas van de Teams-app worden automatisch uitgelijnd op basis van de schermgrootte die beschikbaar is voor de Teams-app.

Management

Bulk verwijdering voor individuele beleid toewijzingen

Beheerders kunnen individuele beleid toewijzingen van gebruikers in bulk opschonen, zodat die gebruikers het juiste beleid kunnen ervaren via een groepsbeleid toewijzing of een algemene standaardinstelling voor de hele organisatie. Individuele beleidsregels krijgen altijd prioriteit, om die individuele beleidsregels op te schonen en ervoor te zorgen dat gebruikers het juiste beleid krijgen, hebben we deze procedure gemaakt om ze allemaal in één keer op te schonen.

Security, compliance, and privacy

Export API-ondersteuning voor reacties op Teams-berichten

De Teams Export API stelt organisaties in staat om Enterprise Information Archiving (EIA) voor teams te ondersteunen bij het oplossen van retentie, indexering, e-discovery, classificatie en wettelijke vereisten. 

Teams Export API ondersteunt nu ook Teams-reacties (hart, duim omhoog, lachen, verrast, boos, verdrietig) op een bericht met behulp van de Export API. Dit is een aanvulling op Teams-berichten (1:1 en groepschat), bijlagen (bestand links en sticker), emoji’s, GIF’s en gebruiker @Mentions.

Frontline Workers 

Implementeer eenvoudig eerstelijns teams op grote schaal

Beheerders kunnen tot 500 teams met 25 gebruikers per team inzetten met één PowerShell-opdracht. Hierdoor kan uw organisatie binnen een dag teams op grote schaal uitrollen, zodat uw eerstelijns personeel kan samenwerken en productief kan zijn in verschillende winkels, locaties en rollen. U kunt aangepaste sjablonen gebruiken om teams op te zetten die het beste passen bij de behoeften van uw organisatie, of u kunt gebruikmaken van een van onze standaard sjablonen. Beheerders kunnen ook op grote schaal leden uit bestaande teams verwijderen.

Apparaat Test voor virtuele afspraken

Met Device Test kunnen gebruikers van virtuele afspraken hardwarecomponenten valideren en configureren voordat ze deelnemen aan een afspraak via Microsoft Teams. Gebruikers kunnen de compatibiliteit van camera, microfoon en browser, evenals de internetverbinding, op elk moment vóór de geplande starttijd van de afspraak valideren. Voordelen van Device Test zijn onder meer:

 • Voltooi een volledige testoproep met Azure Communication Service
 • Gemakkelijke toegang tot de gids voor probleemoplossing
 • Mogelijkheid om testresultaten te delen met organisatoren van afspraken

Mocht je vragen hebben, we helpen je graag! Laat uw gegevens achter

10 + 6 =